Cabina Foto Look este o adevărată explozie de bucurii, emoții, zâmbete și amintiri tipărite instantaneu, pentru a perpetua sărbătoarea ta și a o face mai distractivă.

REZERVA ACUM: +40 748 313 803

Follow me on instagram

© 2016 Cabina Foto Look

Blog

Cabina Foto Look / Nuntă  / BLOG  / Nunta pe intelesul ortodocsilor, afla acum…

Nunta pe intelesul ortodocsilor, afla acum…

Dacă vă doriți o nunta ca la carte care să îndeplinească toate regulile și să rămâneți cu sufletul împăcat trebuie să vă spovediți și să vă împărtășiți cu câteva săptămâni înainte de căsătoria religioasă. De asemenea, conform religiei ortodoxe, o nunta poate fi validată doar dacă mirii nu au grade de rudenie până la gradul VII.

Cei care intră primii în biserică în ziua ceremoniei sunt cavalerii și domnișoarele de onoare. Următorii intră nașul împreună cu mireasa, pe care o ține la brațul stâng și nașa alături de mire la brațul drept. Aceștia sunt urmați de părinți, rude și prieteni. Socrii mici și socrii mari trebuie să stea în spatele tinerilor îndrăgostiți. Nașii, domnișoarele și cavalerii de onoare sunt cei care vor sta alături de miri și vor ține luminările.

Slujba ortodoxă

Există câteva momente importante de-a lungul slujbei ortodoxe, care marchează începutul unei familii noi ce va fi împreună la bine și la rău. Printre acestea se numără: preotul și nașii țin cununiile pe capetele tinerilor, persoană care oficiază cultul religios (preotul) rostește rugăciunea care îi va lega pe cei doi în fața lui Dumnezeu și, într-un final, mirele și mireasă gustă de câte trei ori din paharul cu vin sfințit și din pișcot.

Un moment important în cadrul ceremoniei este rostirea jurămintelor. Acestea trebuie repetate după modelul preotului. Mai nou, jurămintele pot fi niște cuvinte sau texte personale gândite și scrise de acasă. Conform slujbei ortodoxe clasice, momentul dat se încheie cu răspunsul afirmativ al mirilor și schimbul de verighete. Ceremonia se sfârșește atunci când mirii, alături de preot, nași, domnișoarele și cavalerii de onoare, înconjoară masa de trei ori.

Ulterior, tinerii căsătoriți primesc urări de bine din partea nuntașilor. Aceștia trebuie să iasă din biserică în ordinea în care au intrat inițial. De cele mai multe ori, afară, oaspeții aruncă peste capetele șoților cu orez, un semn al prosperității. De asemenea, ca să le aducă bogăție și belșug în toate, invitații pun într-o găleată cu apă monezi.

Ritualuri speciale

Conform tradiției ortodoxe, mirele și mireasă se pregătesc de marele eveniment în casa părinților. De aranjarea miresei se ocupă mama acesteia, nașa, surorile, domnișoarele de onoare sau prietenele. Nașa trebuie să aranjeze voalul și coronița.

În același timp, mirele trebuie să fie bărbierit de fratele sau prietenul cel mai bun. Acesta simbolizează transformarea flăcăului în bărbat. După ce viitorul soț și-a pus costumul, acesta trebuie să continue ceremonia la casa miresei. Cu toate că, pentru tinerii îndrăgostiți, întâlnirea de dimineață este un moment de bucurie, părinții sunt cei care pot vărsa câteva lacrimi de tristețe, văzându-și copii ce părăsesc casa părintească.

După ce invitații s-au adunat în fața casei miresei, aceștia trebuie să încingă o horă denumită în popor „nuneasca”. Atunci soacra mică împarte cadouri nuntașilor. După ce se încheie dansul tradițional, deasupra capului viitoarei soții, se rupe turta miresei și se împarte celor prezenți la eveniment. Toți cei care vor gusta din această prăjitură vor avea parte de noroc și fericire.

Ceremonia religioasă care are loc în biserică este cea care oficializează și, în același timp, binecuvântează, unirea celor două suflete. Ulterior, evenimentul este precedat de o petrecere alături de familie, rude și prieteni. Se preconizează ca invitații să danseze, să cânte și să ciocnească paharele în cinstea tinerilor proaspăt căsătoriți până în zori.

 

Mai multe detalii despre obiceiurile și tradițiile de nuntă în articolele ce urmează.

 

Rochia de mireasa. Cum iti pui în evidenta calitatile

5 idei pentru un decor de nunta cu mainile tale

O petrecere perfecta de ziua ta ( de nastere )

Afla acum despre cele mai trasnite idei pentru petrecerea burlacitelor