Cabina Foto Look este o adevărată explozie de bucurii, emoții, zâmbete și amintiri tipărite instantaneu, pentru a perpetua sărbătoarea ta și a o face mai distractivă.

REZERVA ACUM: +40 748 313 803

Follow me on instagram

© 2016 Cabina Foto Look

Blog

Cabina Foto Look / Nuntă  / BLOG  / Cum stabilesti meniul nuntii/ Meniul de nunta

Cum stabilesti meniul nuntii/ Meniul de nunta

După ce ați ales localul unde se va desfășura marele eveniment, trebuie să stabiliți meniul nunții. Mâncarea și băutura sunt acele elemente care oferă ton petrecerii. Prin intermediul lor, evenimentul capătă personalitate și originalitate. În același timp, trebuie să fie pe măsura așteptărilor invitaților și să le creeze o impresie plăcută pe tot parcursul serii. Viitorii soți trebuie să ia în calcul nu doar felul de mâncare servit, dimensiunile acestuia, dar și când e momentul potrivit pentru a îl servi și care e numărul de ospătari potrivit nunții.

 

Înainte de a fixa meniul propriu-zis, un pas important îl reprezintă scrierea unei liste cu numărul invitaților, precum și preferințele culinare, și anume dacă sunt vegetarieni, nu consumă carne de porc sau vită, dacă au alergie la anumite produse. Discutați cu fiecare invitat în parte pentru a stabili ce trebuie să conțină meniul acestora. Nu riscați să primiți comentarii negative din partea invitaților și încercați, pe cât posibil, să vă conformați dorințelor. Dacă majoritatea preferă carne de pui, nu le serviți doar carne de porc. Nu alegeți o extremitate, puteți face un mix de carne sau legume pentru a găsi mai multe fețe mulțumite.

Fie că alegeți un număr mai mare de persoane și un meniu bogat sau mai puțin, fie vă doriți o nuntă mai mică cu mâncare din belșug, puteți calcula și stabili ce fel de meniu le veți propune invitaților în funcție de buget. Există mai multe trucuri de a face economii în cazul în care se dorește un număr mai mare de invitați și aveți o sumă mai mică de bani. Dacă inițial ați stabilit un număr limitat de persoane, iar ulterior ați decis să îl măriți considerabil, atunci puteți reduce costurile într-o manieră creativă. Înlocuiți anumite bucate din meniu cu niște specialități mai puțin fancy cu prețuri acceptabile. Renunțați la Candy Bar și oferiți-le invitaților un desert personalizat împreună cu o cafea, ceai sau suc.

Meniul nunții trebuie stabilit din timp și anume cu 6-12 luni înainte. Puteți opta pentru firma de catering a localului unde urmează să se desfășoare evenimentul sau, dacă vă permite restaurantul, să alegeți firma care vă place mai mult. Vorbiți cu bucătarul șef despre meniuri, aranjarea în farfurii, băutura care poate fi servită cu un anumit tip de mâncare și care ar fi numărul potrivit de ospătarii să aducă specialitățile culinare. Toate acestea trebuie să se potrivească cu tema evenimentului și să aibă o anumită personalitate.

Un meniu obișnuit conține:

  • Un aperitiv rece și/sau cald (legume, salate, brânzeturi, mezeluri ș.a.),
  • Antreu (drob de miel, ficat de porc la tigaie, paste, terină de porc ș.a.),
  • Un preparat de bază (friptură, grătar, soteuri, preparate din pește ș.a.),
  • Desert (dulciuri de bucătărie, produse de cofetărie sau patiserie, înghețată ș.a.),
  • Bătură (șampanie, vinuri, sucuri, băuturi calde ș.a.).

 

 

Dacă ați ales o nuntă tematică sau un local mai puțin obișnuit (ca sala de nuntă sau restaurantul), atunci și meniul trebuie să fie potrivit acestora. Dacă ați stabilit o temă în funcție de anotimp, atunci oferiți-le produse de sezon sau decorați-le conform acestuia. O nuntă inspirată din altă cultură presupune fie mâncare japoneză, fie rusească, fie franceză etc. sau din propria cultură bazată pe specialități tradiționale românești. În cazul în care tema este legată de elementele naturii și anume apa (tema marină), introduce-ți în meniu mâncare din pește și fructe de mare.

 

 

Alegeți meniul nunții în funcție de sezon. Dacă dați o petrecere vara, le puteți oferi invitaților mâncăruri ușoare, cum ar fi aperitivele ce conțin legume proaspete, verdețuri, salate. În cazul băuturilor, în sezonul cald e recomandat să le oferiți băuturi pe bază de gheață, ca de exemplu limonada (din lămâi, portocale, grepfrut) și cocktailurile (Mojito, Margarita, Pina Colada, Mai Tai, Caipirinha, Cuba Libre, Long Island Iced Tea etc.). În sezonul rece puneți accent pe băutura caldă.

În funcție de numărul de invitați, stabiliți de câți ospătari veți avea nevoie. Nu subestimați numărul acestora pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute din partea invitaților nemulțumiți. De asemenea, serviți mâncarea într-o manieră personalizată, decorați farfuriile în funcție de tema evenimentului sau de propriile gusturi, puteți folosi boluri sau tacâmuri originale, diferite față de cele obișnuite.

Cu toate acestea cel mai important criteriu în stabilirea meniului pentru nuntă, sunt preferințele mirilor. Gusturile voastre sunt cele care dau ton petrecerii și reprezintă cartea voastră de vizită în calitate de cuplu.

 

Vă recomandam să aflați si alte idei  pentru nuntă, accesați linkul de jos:

Stiati care este adevarul despre logodna?

Cum le multumim invitatilor sau cele mai ingenioase marturii de nunta

O nunta perfecta cu un buget redus