Cabina Foto Look este o adevărată explozie de bucurii, emoții, zâmbete și amintiri tipărite instantaneu, pentru a perpetua sărbătoarea ta și a o face mai distractivă.

REZERVA ACUM: +40 748 313 803

Follow me on instagram

© 2016 Cabina Foto Look

Blog

Cabina Foto Look / Nuntă  / BLOG  / Rochia de mireasa in functie de forma corpului

Rochia de mireasa in functie de forma corpului

Când vine vorba despre rochia perfectă pentru nuntă, fiecare mireasă are în minte o anumită formă, croială și stofă perfectă, însă în realitate viitoarea soție trebuie să ia în calcul că nu toate avem un corp ideal.

 

Sfaturi cum îți alegi ținuta perfectă pentru marele eveniment în funcție de forma corpului

 

Unele domnișoare poartă mărimea XS, altele XL, unele au sânul mare, altele mic, unele fete au o figură în formă de pară, alte în formă de clepsidră. Aici putem vorbi despre înălțime, lungimea gâtului sau a picioarelor, de asemenea, mireasa poate fi un pic plinuță sau un pic prea slăbuță.

Majoritatea au anumite imperfecțiuni pe care ar prefera să le ascundă și să devină în acea zi cea mai frumoasă femeie din sală. În articolul ce urmează voi prezenta ce rochie te avantajează în funcție de forma corpului. Există cinci categorii principale: clepsidră, dreptunghi, căpșună, pară şi măr.

 

Corpul în formă de clepsidră

 

Această figură este considerată una perfectă. Deținătoarele unui astfel de corp au o talie subțire, iar partea de sus a corpului, umerii și bustul, este egală cu partea de jos, șoldurile și bazinul. Dacă ai forma corpului ca cea a lui Scarlett Johanson sau Megan Fox, atunci optează pentru o rochie sirenă mulată care va accentua proporțiile corpului. Poți proba și rochia în formă de „trompetă”.

De asemenea, în acest caz puteți alege și o rochie cu corset care va sublinia conturul taliei. Ținuta poate avea umerii goi sau acoperiți cu dantelă fină. Puteți alege o rochie cu spatele gol. Fusta trebuie să fie strâmtă până în dreptul genunchilor pentru a evidenția simetria corpului sau mulată până la linia șoldurilor în cazul rochiei de mireasă în formă de „trompetă”.

 

Corpul în formă de măr

 

În cazul dat zona problematică este talia, care, indiferent de greutate, este mai proeminentă decât celelalte părți ale corpului. Cu toate că aceasta este o formă ideală pentru catwalk, deținătoarele acestei siluete trebuie să-și aleagă rochia de nuntă cu atenție. În cazul dat bustul poate fi proeminent, iar posteriorul poate avea un aspect aplatizat.

Dacă ai o figură ca cea a celebrităților Drew Barrymore sau Catherine Zeta Jones, optează pentru o ținută cu talie înaltă, care va avea un cordon sub bust. Rochia dată va pune în evidență zona mai subțire a corpului. Aceasta poate fi evazată în partea inferioară. Acestui tip de figură îi va merge și o rochie de tip prințesă cu o broderie sau o croială la nivelul taliei. Fusta bogată și voluminoasă va avea un efect garantat.

 

Corp în formă de pară sau triunghi

Miresele cu această siluetă au circumferințele bazinului și a șoldurilor mai mare decât circumferințele umerilor și a bustului. Astfel partea de jos a corpului este mai proeminentă decât cea de sus. În cazul dat, dacă ai o siluetă a ca a vedetelor Beyonce, Shakira sau Alicia Keys, trebuie să eviți rochiile mulate, evazate sau drepte. Poți opta pentru o rochie de tip prințesă. Croiala dată minimalizează șoldurile, dar, în același timp, poate ascunde burtica, dacă este cazul.

Pentru a retușa silueta, poți folosi coborârea artificială a taliei, rochia va avea linia taliei cu câțiva centimetri (2-3) mai jos decât în mod normal. Pentru un efect mai puternic, această linie trebuie să fie în formă de litera „V”. În cazul dat, încalță niște pantofi cu tocul foarte înalt ca să nu dai senzație de „picioare scurte”. Talia coborâtă poate tăia din lungimea picioarelor.

 

Corp în formă de dreptunghi

Silueta dată este omogenă atât în partea de sus, în zona taliei, cât și în partea de jos a corpului. Mireasa are un corp drept, cu puține forme și curbe. Uită de rochia sirenă, pentru că ea va evidenția imperfecțiunile. Nu este recomandat să porți mâneci, bretele sau spatele gol.

Dacă deții o formă atletică, cum mai este denumită, ca cea a celebrităților Jessica Alba sau Cameron Diaz, partea de jos a rochiei trebuie să fie mai voluminoasă pentru a crea linia taliei. În același timp, ținuta trebuie să aibă un decolteu adânc ascuns sub dantelă și umerii acoperiți. De asemenea, poți opta pentru un spate semi – gol în formă de „V”.

 

Corp în formă de căpșună

Silueta dată are umerii și bustul mai proeminenți, iar partea de jos a corpului, precum și talia, mai subțiri. Pentru a ascunde umerii lați și șoldurile înguste, uitați de rochia fără umeri sau de ținutele de nuntă mulate pe corp.

Îmbrăcați un model de tip prințesă sau un model evazat jos, pentru a masca șoldurile mici în raport cu partea de sus a corpului. Dacă aveți o siluetă în care umerii sunt mai accentuați, optați pentru un model cu linia umerilor de tip „bărcuță”. Aceasta trebuie să acopere 5-6 cm din zona care delimitează umerii de mâinile propriu – zise.

 

Dar voi deja v-ați ales rochia de nuntă perfectă? Trebuie să luați în calcul că forma corpului nu este singurul element de care trebuie să țineți cont. Mai multe detalii în articolele ce urmează.

 

Vă recomandam să aflați si alte idei  pentru nuntă, accesați linkul de jos:

5 idei pentru un decor de nunta cu mainile tale

Afla acum despre cele mai trasnite idei pentru petrecerea burlacitelor

6 locatii non-standard unde poti organiza un eveniment