Cabina Foto Look este o adevărată explozie de bucurii, emoții, zâmbete și amintiri tipărite instantaneu, pentru a perpetua sărbătoarea ta și a o face mai distractivă.

REZERVA ACUM: +40 748 313 803

Follow me on instagram

© 2016 Cabina Foto Look

Blog

Cabina Foto Look / Nuntă  / BLOG  / 5 idei pentru un decor de nunta cu mainile tale

5 idei pentru un decor de nunta cu mainile tale

Nunta este un eveniment costisitor care te impune să scoți din buzunar sume mari de bani. Dacă vrei să economisești considerabil și, în același timp, să-ți surprinzi invitații cu un decor original, poți opta pentru elemente făcute cu mâinile tale. De asemenea, un decor handmade va aduce multe laude din partea invitaților.

Detaliile sunt cele care te diferențiază pe tine și nunta ta de alte evenimente asemănătoare, fie că vorbim de aranjatul mesei sau aranjamentul floral. Decorul este cel care confirmă culoare și unicitate nunții. Întreaga magie este surprinsă de atmosfera în care are loc petrecerea și unde îți întâmpini invitații. Vă propun câteva idei cum puteți decora sala pentru marele eveniment.

 

Decor scaune. În funcție de sala de ceremonii unde va avea loc nunta, mirii trebuie să se gândească ce fel de țesătură se va potrivi conceptului. Fie că vă gândiți la tradiționala panglică de diferite culori sau la cea în formă de fundă, dacă doriți ceva deosebit ce va pune în evidență personalitatea cuplului, ornați scaunele cu forțe proprii.

Tulul este un material gingaș care poate fi folosit la decorul scaunelor și nu numai. El va pune în evidență mireasa și feminitatea sa. Această țesătură transparentă și fină, nu este foarte scumpă. Nu folosiți dimensiuni mari de tul pentru un scaun. Printre combinațiile care sunt în vogă este stofa împletită cu flori vii sau artificiale de orice culoare și formă.

 

Spațiu pentru fotografii. Dacă vă doriți o nuntă stilată care va rămâne în amintiri, dar și pe hârtie sau în format digital, gândiți-vă cum v-ați dori să arate pozele din ziua nunții. Nu trebuie să dați bani pentru un banner cu numele voastre și data petrecerii. Îl puteți face cu mâna voastră. Puteți alege o pânză suspendată pe care veți putea lipi litere sau fotografii din propria voastră colecție. Puteți decora stofa cu flori sau baloane, cu o împletitură decorativă în formă de lanț sau cunună din frunze, flori sau fructe.

Folosiți mai multe feluri de lumină. Dacă ați ales o temă clasică, de epocă sau fină, puteți pune pe o masă sau jos lumânări mici/ mari sau felinare. Jucați-vă cu culorile și nuanțele. Alegeți mai multe lumânări de diverse nuanțe pastelate sau culori mai vii care vor crea o atmosferă plăcută. Dacă vă gândiți la o temă modernă, folosiți becuri, luminițe sau o ghirlandă luminoasă cu leduri. Acest mic detaliu trebuie să fie în armonie cu celelalte elemente de decor.

 

 

Intrare de efect. Dacă localul vă permite să decorați intrarea după bunul vostru plac, nu ezitați să o faceți cu propriile mâini. O intrare handmade poate fi în formă de arcadă din flori, baloane, fluturi sau țesătură. Aceasta poate avea diferite forme. Nu vă gândiți doar la cea făcută pe un suport de metal sau lemn pe care atârnă aranjamentele florale, puteți găsi mai multe crengi, iar împletindu-le corect veți obține o intrare originală. De asemenea, intrarea de efect poate folosi același suport metalic, dar care va găzdui mai multe rânduri de ghiveciuri cu flori ca cel dintr-o grădină regală.

 

 

Monogramă din flori. Pentru a decora localul și al face mai bogat în culori și flori, folosiți monograma. Datorită acesteia veți putea alătura inițialele numelor mirilor. De asemenea, nunta va avea un farmec aparte dacă va conține ceva personalizat. Decupați literele de care aveți nevoie din carton sau lemn. Asigurați-vă că aveți flori artificiale, vopseaua de culoarea potrivită și lipici. În cazul dat, puteți lipi nu doar flori, dar și panglici, dantelă, dulciuri, imagini, fotografii etc., în funcție de imaginația voastră.

 

 

Accente folclorice. Pe fiecare masă pot fi prezente mai multe elemente tradiționale românești, printre care: un ulcior cu vin, elemente de decor din lut, țesătură brodată, plicuri cu motive folclorice sau cu tricolorul, meniu și număr de masă tradiționale, pahare pentru miri, mărturii de nuntă și aranjamente florale rustice. Puteți întâmpina invitații cu un prosop popular țesut și brodat manual alături de pâine și sare.

Printre elementele tradiționale ale nunții românești sunt și portul popular al tinerilor căsătoriți. De asemenea, aici se numără și coronița cu flori de câmp pentru mireasă și domnișoarele de onoare și diverse țesături cu motive populare.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile unui decor original pentru nunta voastră. Dar voi cum ați înfrumusețat localul? Aștept comentariile voastre.

 

Vă recomandam să aflați si alte idei  pentru nuntă, accesați linkul de jos:

Cum le multumim invitatilor sau cele mai ingenioase marturii de nunta

Alegerea cadoului potrivit pentru invitați nu este întotdeauna o sarcină ușoară, află acum cateva idei pentru mărturii…🤔
http://www.cabinafotolook.ro/…/cum-le-multumim-invitatilor…/