Cabina Foto Look este o adevărată explozie de bucurii, emoții, zâmbete și amintiri tipărite instantaneu, pentru a perpetua sărbătoarea ta și a o face mai distractivă.

REZERVA ACUM: +40 748 313 803

Follow me on instagram

© 2016 Cabina Foto Look

Blog

Cabina Foto Look / Nuntă  / BLOG  / Obiceiuri si traditii de nunta neobisnuite

Obiceiuri si traditii de nunta neobisnuite

Obiceiuri si traditii nu ca la toti romanii

Cine s-ar gândi că în alte culturi spartul farfuriilor la nuntă, purtarea inelului de logodnă pe degetul de la picioare sau împărțirea aceluiași pat în noapte nunții cu o persoană terță sunt niște obiceiuri respectate și tratate ca atare. Dacă pentru români cererea în căsătorie începe cu mergerea în petit la viitorii socrii pentru a le cere mâna fiicei lor, atunci pentru viitorii miri din Fiji tradiția le prescrie aducerea unui dar. Aceasta nu presupune un cadou procurat de pe rafturile magazinelor ca o sticlă de vin pentru socru sau o cutie de ciocolate pentru soacră, ci un dinte de balenă. În viziunea fijienilor dintele este simbolul suprem al bunăstării, iar tradiția nu se sfârșește aici. După ce primește consimțământul viitorilor socri, mirele român alege cu atenție inelul de logodnă pentru a o cere în căsătorie pe aleasa inimii lui. În același timp cel din Fiji după ce pregătește un ospăț pentru rudele alesei sale trebuie sa-și tatueze mireasa.

În viziunea bisericii, la noi, la ortodocși căsătoria trebuie să fie cu „un singur” suflet pereche. Însă în India încă este prezentă vechea legendă conform căreia femeile născute în Martie și Saturn sunt blestemate să le moară soții devreme. Pentru a amâna această prezicere femeia Manglik Dosh, cum este denumită, trebuie să se căsătorească la început cu un copac sau un alt obiect. Ulterior primul soț este distrus și după aceea urmează căsătoria cu un bărbat.

Dacă în România tinerii logodiți trebuie sa-și caute nașii, cavalerii de onoare ai mirelui și domnișoarele de onoare a miresei, atunci în comunitatea Tujia din China se practică „plânsul de nuntă”. Înainte de nuntă, timp de o lună mireasa alături de mai multe femei trebuie să-și plângă norocul.

Pentru români stabilirea unei date pentru a celebra nunta ține doar de buzunar și de grabă, însă în Mongolia, înainte de a stabili ziua nunții, cuplul trebuie să treabă printr-un obicei brutal și sângeros. Aceștia trebuie să ucidă un pui de găină ținând împreună cuțitul în mâini și ulterior să-i verifice ficatul. Dacă acesta arată bine atunci tinerii logodiți au dreptul de a stabili ziua nunții, iar dacă ficatul nu e într-o stare bună atunci ei sunt nevoiți să reia procesul de la capăt.

Multe cupluri din România practică furatul miresei, iar acesta este o tradiție întâlnită și în anumite țări din Africa, Asia Centrală și în câteva comunități de romi. La ei furatul miresei diferă foarte mult de al nostru și presupune răpirea la propriu din sânul familiei a unei fete de care este îndrăgostit bărbatul. Dacă cel din urmă reușește să o țină lângă el două-trei zile, atunci ea devine în mod oficial soția lui. Cu toate acestea, în România precum și în țările civilizate ale lumii o asemenea căsătorie angajată sau mai degrabă forțată se află înafara legii și este considerată o crimă de natură sexuală.

Traditii după nuntă

După ceremonia oficială miresele hinduse trebuie să poarte verigheta pe unul dintre degetele de la piciorul stâng. Pentru cei din India doar femeile măritate au dreptul de a purta inelul la picior.

Dacă la români nunta de miere este petrecută doar în doi, atunci în unele state din Africa, recent însurații își petrec prima noapte în trei alături de una dintre bătrânele satului sau una dintre soacre. Cea din urmă are însărcinarea de a certifica virginitatea miresei. Însoțitoarea tinerilor, de asemenea, trebuie să-i explice fetei ce are de făcut pentru a-și satisface soțul. Iar în cazul în care martora din dormitor este de părerea că mireasa este „experimentată”, atunci aceasta poate cere anularea căsătoriei. Cum nu ar suna pentru noi, fiecare popor trebuie sa-și respecte tradițiile ce vin din moși, strămoși. Doar așa aceștia își pot construi o familie fericită în ochii lumii.

 

Posibil prietenii tăi, doresc să afle și ei aceste curiozități, nu uităm de un like sau  share pentru susținerea proiectului.